GO-ESSP Logo
Skip to: [content] [navigation]

If you are using Navigator 4.x or Internet Explorer 4.x, this site will not render correctly!

News and Meetings

GO-ESSP Community Workshop
Université Pierre et Marie Curie (Jussieu) in the 'Latin Quarter' of Paris, France
11-13 June 2007

Agenda

 

Day 1: Theme: CF Standards; Governance, Support, and Future

8:00 – 8:50 Arrival time – Host Jean-Yves Peterschmitt; Tea and Coffee – (50 min)

9:00 Welcome – logistics, and expectations for the meeting Dean Williams – (5 min)

9:05 Day-1 Introduction – Karl Taylor and Bryan Lawrence: “Introduction to CF issues to be addressed ” – (10 min)

9:15 CF Governance (1 hr 15 min)

10:30 BREAK (20 min)

10:50 Convention changes & technical discussion (1 hr 20 min)

12:10 LUNCH (1 hr 5 min)

1:15 CF technical discussion continued (1 hr 15 min )

2:30 BREAK (20 min)

2:50 Miscellaneous technical issues (e.g., forecast (valid) time and original (run) time; ensembles; subgrid variation; time & calendar for paleoclimate simulations) – (1 hr)

3:50 Software in support of conventions (1 hr)

4:50 Completion of any discussions postponed from earlier in the day (20 min)

5:10 Day wrap-up discussion (20 min) – Outstanding issues; synthesis of discussion; and action items; promotion of CF; What can we do to make the system work better?

5:30 Adjourn

Day 2: Themes: AR5; Semantic Content and Aggregation of MetaData

9:00 Day-1 Introduction – Karl Taylor: “Introduction to AR5 and its Timelines” – (10 min)

9:10 Focus on AR5. Session Chair TBD

10:25 BREAK (20 min + 5 min)

10:50 AR5 Panel Discussion (1 hr 20 min ). Panel Moderator TBD

12:10 LUNCH (1 hr 15 mins )

1:25 Semantic Content of Metadata. Session Chair TBD

3:20 BREAK (20 min)

3:40 Semantic Aggregation of Metadata. Session Chair TBD

4:55 Day Wrap-up Round-table Discussion (20 min) – Outstanding issues, synthesis of discussion, and action items.

5:15 Adjourn


Day 3: Theme: Interoperability and User Experience

9:00 A Focus on User Experience. Session Chair TBD

10:15 BREAK (20 min)

10:35 Interoperable Systems. Session Chair TBD

12:40 Wrapup. Session Chair TBD (30 mins)

1:00 Main Meeting Adjourns – Safe Travels!

1.00 Working Lunch (Steering Committee Team Only, 1 hr)

2:00 Planning Meeting (Steering Committee Team Only, 2 hrs)

4:00 Steering Committee Meeting Adjourns - Safe Travels!

last modified: June 01 2007.